Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Koncert: M.U.G., Marko Brdnik, Uroš Rakovec, Gašper Peršl Mislec

15. oktobra 2021 19:00 - 20:30

PETEK, 15. OKTOBER 2021

DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA

Koncert: M.U.G., Marko Brdnik, Uroš Rakovec, Gašper Peršl

M.U.G. Trio, ki ga sestavljajo harmonikar Marko Brdnik, kitarist Uroš Rakovec in bobnar Gašper Peršl, ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj razveseljuje z novo ploščo Mislec, s katere kljub aktualnemu premišljujočemu tonu vejeta svetloba in optimizem.
Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avant-rockerskih, jazz, etno-jazz in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta uigrana glasbena naveza, katere ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogneta stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok pa je z dodatkom Peršlovih bobov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo.
M.U.G. Trio v jesen vstopa z novo ploščo Mislec, ki bo v začetku oktobra izšla v digitalni obliki in kot gramofonska plošča. V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih žlahtnijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem.
Informacije: Center za kulturne prireditve, 03 758 04 37.
Vstop na koncert je brezplačen.
Koncert je financirala Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo.
Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi ukrepi proti širitvi epidemije korona virusa na dan koncerta. To vključuje obveznosti in omejitve tako na strani organizatorja (omejitev obiskovalcev, zagotavljanje razdalje …) kot tudi udeležencev (PCT pogoj, uporaba maske …).
Obiskovalce prosimo, da spremljajo veljavne ukrepe: https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19
Foto: Borut Bučinel.

Podrobnosti

Datum:
15. oktobra 2021
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorija Dogodek:

Organizator

Center za kulturne prireditve
Telefon:
+386 03 758 04 37
E-naslov:
info@ckpkonjice.si

Prizorišče

Dom kulture Slovenske Konjice, dvorana
Mestni trg 4
Slovenske Konjice,
+ Google Map
Skoči na vsebino