Razstave v Veliki galeriji Doma kulture

Domov / Razstave v Veliki galeriji Doma kulture

NOVEMBER, DECEMBER 2021

NATALIJA JUHART BRGLEZ

POGLED OD TUKAJ IN TAM

GLOBOKI TISK IN BARVNA AKVATINTA

Natalija Juhart Brglez (r. 1992) je leta 2018 z odliko zaključila magistrski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru in leta 2019, prav tako z odliko, zaključila še magistrski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Za svoje delo je bila nagrajena z Rektorjevo nagrado Univerze v Mariboru, z Nagrado odličnosti za grafiko na Japonskem natečaju Utazu Art Award Biennale 2018, s Priznanjem Bienala slovenske grafike Otočec / Novo mesto, s Prešernovo nagrado ALUO UL 2017/2018 za cikel sedmih grafik posvečenih Benetkam, z Listino Primavera Galerije DLUM ter z nagrado Kuratorjev galerije DLUM.

Avtorica v svojih delih raziskuje prostor. Analizira ga kot vtis, ki ga prostor daje ob prisotnosti ali odsotnosti figure ter hkrati kot prostor napolnjen z množico detajlov, ki jih interpretira skozi natančno risbo. Prostoru namenoma lomi perspektivo, ki jo prilagaja kompoziciji in vsebini.

V glavnem dela v klasični grafični tehniki globokega tiska, jedkanici in akvatinti oziroma njuni kombinaciji. Hkrati ustvarja še šivane risbe, kjer z uporabo črne niti raziskuje različne kvalitete, ki jih ta ponuja. Zadnje leto se posveča risbi s flomastrom, njen motiv pa so arhitekturno urbanistične posebnosti Maribora, kjer umetnica trenutno živi in dela.

Njene nedavne samostojne razstave so Nagrajenke DLUM 2020 IN Nagrajenke Primavera 2019 v Galeriji DLUM, Originalna grafika v Galeriji Kambič in Galeriji KRKA, Repeticija v Izložbi umetnosti v Mariboru, V svetu umetniške grafike v Galeriji Srečišče, Hostel Celica v Ljubljani, Druga perspektiva v Galeriji Media Nox.

Sodelovala je na skupinskih razstavah Sosed sosedu v Sombotelu na Madžarskem, na 10. mednarodnem bienalu Bitola v Makedoniji, Utazu Art Award Biennale 2018 in 2020 v Utazu na Japonskem, na Obnovoletni razstavi DLUM’100 OLD, na 4. internacionalnem grafičnem trienalu v Beogradu v Srbiji, na razstavi Pet najnovejših grafičnih poetik v Galeriji ZDSLU v Ljubljani, 4X NEOBREMENJENO v Galeriji Equrna v Ljubljani, na razstavi Majski salon 2018 Grafika v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, in na razstavi Najmlajša originalna grafika v Dolenjskem muzeju v Novem mestu.

Mediji:

Novice


SEPTEMBER, OKTOBER 2021

RUDOLFOVI S KONJIŠKEGA IN NJIHOVE LITERARNE SLEDI

LITERARNA INTERAKTIVNA RAZSTAVA


DECEMBER 2021, JANUAR 2022

ZLATKO PRAH

MAKI

AKRIL IN MEŠANA TEHNIKA


JANUAR, FEBRUAR 2022

RAZSTAVA DRUŠTVA LIKOVNIKOV IN FOTOGRAFOV SLOVENSKE KONJICE

SKUPINSKA RAZSTAVA


MAREC, APRIL 2022

BARBARA DEMŠAR

RAJSKI VRT

AKRIL IN KOLAŽ NA PLATNO


MAJ, JUNIJ 2022

SANJE

LEONIDA BERNETIČ-ZELENKO; keramika

ROK ZELENKO; olje, keramika

MOJCA CERJAK; mešana tehnika

 

Informacije: Center za Kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37, in FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.

 

 

Arhiv preteklih likovnih razstav:

LIKOVNE RAZSTAVE 2020 – 2021

LIKOVNE RAZSTAVE 2019-2020

LIKOVNE RAZSTAVE 2018 – 2019

Skip to content