Domoznanstvo

Domov / Domoznanstvo

Domoznanski oddelek deluje znotraj matične knjižnice v Slovenskih Konjicah. Knjižnica pridobiva, hrani in obdeluje domoznansko gradivo ter posreduje domoznanske informacije za tri občine: Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje.

Kamra

Kamra je digitalizirana kulturna dediščina slovenskih pokrajin, je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah.
Prispevki Splošne knjižnice Slovenske Konjice na Kamri:

Biografski leksikon Celjskega območja in Zasavja

Biografski leksikon je spletni vzajemni biografski leksikon znanih prebivalcev, ki živijo ali so živeli na območju upravnih enot Slovenskih Konjic, Celja, Hrastnika, Laškega, Mozirja, Šmarja pri Jelšah, Trbovelj, Velenja, Zagorja ob Savi in Žalca.
Biografski leksikon Celjskega območja in Zasavja predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom pomembno zaznamovale različna področja življenja v svojem okolju. Zbirka imen in podatkov raste ter se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna. V dopolnjevanju sodeluje tudi Splošna knjižnica Slovenske Konjice.
VESELI BOMO VAŠIH PREDLOGOV OSEBNOSTI IZ OBČIN: SLOVENSKE KONJICE, ZREČE IN VITANJE, KI BI JIH LAHKO UVRSTILI V LEKSIKON.
Predloge pošljite na: info@knjiznicakonjice.si

Povezave

Splošne iInformacije