Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Kekčev vikend

14. aprila 2023 - 16. aprila 2023

V čast 60. obletnice izida filma Srečno, Kekec! v Dom kulture Slovenske Konjice prihaja trilogija filmov o Kekcu.
Petek, 14. 4. 2023, ob 18. uri: Kekec
V idilični vasi sredi slovenskih gora, živi deček z imenom Kekec. Visoko v gorah, živi v samoti Bedanec, mož, ki se ga vsi bojijo zaradi njegove zlobe. Toda pogumni Kekec se ga ne boji. Ko deček izve, da Bedanec svoje žrtve zapira v hišo, se odloči, da bo njegovo prebivališče tudi odkril. S pogumom in pretkanostjo osvobodi ujetnika in Bedanca tudi prisili, da te kraje za vedno zapusti.
Sobota, 15. 4. 2023, ob 18. uri: Srečno, Kekec!
V nadaljevanje znamenitega filma Kekec se glavni junak s pomočjo plahega Rožleta spopade z mitično gorsko “baburo” Pehto in ob tem spozna, da tudi videz včasih vara. Čeprav Pehta trmasto skriva zdravilo za oči, ki bi Mojci vrnilo vid, in čeprav do zadnjega trenutka zaničuje vaščane in njihovo vraževernost, se ob koncu razneži ob Kekčevih vragolijah ter mu pove, kako naj uporablja kapljice. Kekec Mojci s čudežnim zdravilom res povrne vid. Se še spomnite Kekčeve hrabrosti in vseh njegovih zvijač?
Nedelja, 16. 4. 2023, ob 18. uri: Kekčeve ukane
Pogumni Kekec se s pomočjo svojih starih prijateljev, Mojce, Briclja in Rožleta, ponovno upre krutemu in zlobnemu divjemu lovcu Bedancu. V tretjem filmu o Kekcu se glavni junak spopada z najhujšimi težavami, saj Bedanec obenem ujame Briclja in Rožleta. Kekec ju reši, ampak mora ob tem izkoristiti vse ukane in prevare, Bedanec pa se ob koncu zaradi svoje lakomnosti ujame v lastno past. Kekec s prijatelji usliši njegove prošnje, a Bedanca ne izuči prav nič. Bo mir in spokojnost v gorske kraje lahko spet prinesel spoštovani modrec Vitranc?
Cena posamezne vstopnice: 4€.
Vstopnice si lahko v predprodaji zagotovite v pisarni Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37.
Na voljo je paket 2+1, kjer vam vstopnico za tretji film podarimo. Možen bo tudi nakup pokovke in pokušina Pehtinega čaja.

Podrobnosti

Začetek:
14. aprila 2023
Zaključek:
16. aprila 2023
Kategorija Dogodek:

Organizator

Center za kulturne prireditve
Telefon:
+386 03 758 04 37
E-naslov:
info@ckpkonjice.si

Prizorišče

Dom kulture Slovenske Konjice, dvorana
Mestni trg 4
Slovenske Konjice,
+ Google Map
Skoči na vsebino