SIMFONIČNI ORKESTER AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

SIMFONIČNI ORKESTER AKADEMIJE ZA GLASBO UNIVERZE V LJUBLJANI

PETEK, 18. NOVEMBER 2022, 19.00

DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, PRI DIDIJU

 

Simfonični orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani deluje od leta 1948. Njegov repertoar obsega temeljna simfonična in koncertna dela vseh stilnih obdobij, posebno skrb pa ansambel namenja sodobni slovenski simfonični glasbi.

Simfonični orkester združuje študente vseh letnikov oddelkov za godala, pihala, trobila in tolkala ter predstavlja reprezentativni izvajalski korpus te ugledne slovenske visokošolske glasbeno-izobraževalne ustanove. Orkestru so dirigirali številni znani domači in tuji dirigenti, kot so dr. Danilo Švara, Uroš Prevoršek, Anton Nanut, Ciril Škerjanec, Marko Letonja, Uroš Lajovic, Milivoj Šurbek, Igor Švara, Marko Hribernik, Simon Krečič, Simon Dvoršak, Miha Rogina, János Kovácz, Wellisar Gentscheff, Jürgen Bruns, René Gulikers, Nicol Matt, Toshihiro Yonezu, George Pehlivanian, Sian Edwards, En Shao, Matthew Coorey, Alexander Drčar, Quentin Hindley, Catherine Larsen – Maguire …

Mladi glasbeniki pripravijo letno od dva do tri nove projekte, s katerimi redno koncertirajo po Sloveniji in tujini. V preteklih desetih sezonah so z velikimi uspehi gostovali na koncertih, turnejah in mednarodnih festivalih v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, na Hrvaškem in v Srbiji. V letih 2004, 2007 in 2018 je orkester gostoval na elitnem mednarodnem festivalu Young Euro Classic v dvorani Koncertne hiše v Berlinu, kjer so ga po ocenah nemške glasbene kritike uvrstili med najboljše evropske mlade simfonične orkestre.

Simfonični orkester bo na Koncertnem ciklu pri Didiju vodil dirigent Marko Letonja, ki dirigira najuglednejšim orkestrom po vsem svetu.

Dirigent: Marko Letonja

Solist: Inti Pucihar, marimba

Mentor: Simon Klavžar

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,

IG: @ckpslovenskekonjice.

Skoči na vsebino