Prireditve za odrasle – Festivali

Domov / Prireditve za odrasle – Festivali
Literarni festival Spirala 2022, 9. 12. 2022
Literarni festival Spirala je bil poleg izdaji 8. številke Literarne revije Spirala posvečen tudi 60-letnici od uradne ustanovitve Knjižnice Slovenske Konjice.
V Mali galeriji Doma kulture Slovenske Konjice smo z obiskovalci premierno prelistali osmo izdajo Literarne revije Spirala. Ustvarjalci, katerih prispevki so bili objavljeni, so prebirali svoja dela, razglasili smo tudi nagrajenko za poezijo in nagrajenca za prozo. Temu je v dvorani kulturnega doma sledil literarno-glasbeni večer z Milanom Deklevo🖋, ki ga je moderirala Tonja Jelen in glasbeno gostjo Ditko🎶.
Literarna revija Spirala🗞
Dodano vrednost festivala predstavlja izdaja literarne revije Spirala. Vsako leto konjiška knjižnica objavi javni natečaj, preko katerega vabi k sodelovanju avtorje pravljic, zgodb in pesmi. Odziv je bil velik, 107 prispevkov.
Gre za revijo, ki nagovarja široko literarno sceno, tako vizualno kot vsebinsko. V njej so še neobjavljena literarna dela, revija je postala del slovenske literarne krajine.
🏆Nagrajenca🏆
Na natečaj je prišlo veliko pesmi, ki sta jih ocenjevala Aleš Jelenko in Tonja Jelen. Zmagovalno pesem Marca se v meni raztegne zemlja je napisala Lara Gobec🏆. Po mnenju uredniškega odbora za prozo, v katerem so bili Maja Furman, Marko Bezenšek in Ana Miličevič pa je najboljšo zgodbo napisal Tom Veber🏆, naslov zgodbe je Hahanje. Besedili sta pustili najboljši vtis. Prispevka sta sporočilna, inovativna, kakovostna.
Nagrajena avtorja bosta s strani izdajatelja revije, Splošne knjižnice Slovenske Konjice, prejela 200 evrov finančne nagrade.
V reviji Spirala so poleg prispevkov z natečaja objavljeni še strokovni prispevki, intervjuja, prispevek ob 60-letnici knjižnice.
Skoči na vsebino