LUKA JUHART, MAURICIO VALDÉS SAN EMETERIO & EVGENY DRAPIKO

LUKA JUHART, MAURICIO VALDÉS SAN EMETERIO & EVGENY DRAPIKO

Glasbenik Luka Juhart se poleg historične izvajalske prakse posveča predvsem sodobni glasbi. Glasbo izvaja v mednarodnem prostoru kot solist, član komornih zasedb, ansamblov in orkestrov. Poleg poustvarjalne dejavnosti je tudi avtor glasbe. Pedagoško delo opravlja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer poučuje harmoniko in komorno igro ter je vodja katedre za sodobno glasbo. Čeprav je prejemnik mnogih nagrad in redno sodeluje z eminentnimi glasbenimi imeni, raje poudarja svoje navdušenje nad umetniško glasbo in skrbi za širjenje umetnosti.

 

Mauricio Valdés San Emeterio je v Sloveniji živeči improvizator, skladatelj, oblikovalec medijskih sistemov in kurator v polju glasbenih umetnosti. Rodil se je leta 1976 v Mexico Cityju. Deluje na različnih umetniških področjih, še posebej pa se posveča akustični, elektroakustični in eksperimentalni glasbi. Njegov opus vključuje solistične in ansambelske kompozicije, vodene improvizacije, večmedijske projekte, instalacije, interaktivna dela, performanse, filme in različne uprizoritve. Njegova dela so bila predstavljena v osemnajstih državah, pogosto v okviru uradnega programa različnih festivalov, konferenc ter simpozijev o glasbi in zvočni umetnosti.

 

 

Evgeny Drapiko, doktor znanosti iz eksperimentalne fizike in strasten ljubitelj eksperimentalne glasbe. Evgeny razvija znanstvene instrumente za velike fizikalne eksperimente, kot so pospeševalniki delcev, fuzijski reaktorji itn. Njegovi merilni instrumenti delujejo po vsem svetu, v Ameriki, na Japonskem, v Nemčiji in na Kitajskem. Rezultati teh meritev nimajo samo znanstvene vrednosti, ampak tudi izgledajo fantastično.

 

 

“Elektroakustični prostori”

Glasba za harmoniko ter analogne instrumente, posnetke in elektroniko v živo.

Program: Matej Bonin, Tilen Lebar, Mauricio Valdés San Emeterio, Luka Juhart.

 

Luka Juhart – harmonika,

Mauricio Valdés San Emeterio – elektronika,

Evgeny Drapiko – video.

 

 

Utrinki s koncerta:

Skoči na vsebino