JOŠT DRAŠLER, VID DRAŠLER, SAMO KUTIN IN ALEŠ JELENKO

JOŠT DRAŠLER, VID DRAŠLER, SAMO KUTIN IN ALEŠ JELENKO

TOREK, 21. MAREC 2023, 19.00

DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, PRI DIDIJU

 

Jošta Drašlerja poznamo kot kontrabasista, ki se udejstvuje v svobodni improvizaciji, free jazzu, jazzu in rockerskih ter indie rockerskih zasedbah. Ob študiju muzikologije je študiral kontrabas na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Učil se je tudi pri znanem slovenskem improvizatorju Zlatku Kaučiču, z njim je sodeloval v njegovih večjih zasedbah. Sodeluje s številnimi glasbeniki in zasedbami.

Vid Drašler rad svojo glasbo staplja s poezijo. Deluje v več zasedbah, kjer poleg steady beata vsakič znova razpira tudi polje improvizirane glasbe. V mnogih primerih je backbone benda, vedno pa je bobnar, ki »sošpilavcu« odpira prostor in z njim deli muziko. Zareže, kjer rezati gre, ter na plin in zavoro pritiska s tenkočutnostjo izkušenega mehanika, ki domuje v drobovju svojega inštrumenta, ga posluša, se nanj odziva, spremlja, se navdihuje, vzpodbuja in umika … skratka igra in igra se! Je skladatelj, improvizator, ampak predvsem glasbenik.

Samo Kutin je samouk, raziskovalec zvoka, izdelovalec glasbil in eden vidnejših improvizatorjev slovenske scene. Znan je po rabi nekonvencionalnih inštrumentov, bodisi tistih, ki so že izginili iz vsakdanje rabe, ali doma narejenih zvočil. Eden od tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi madžarsko srednjeveško glasbilo hurdy gurdy. Deluje v različnih zasedbah.

 

Za preplet umetnosti bo poskrbel pesnik in pisatelj, domačin Aleš Jelenko.

 

Jošt Drašler – kontrabas,

Vid Drašler – bobni,

Samo Kutin – nekonvencionalni inštrumenti,

Aleš Jelenko – pesnik, pisatelj.

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,

IG: @ckpslovenskekonjice.

Skoči na vsebino