DUO KALYPSO – SAE LEE, MIHA ROGINA IN TINA KONEC

DUO KALYPSO – SAE LEE, MIHA ROGINA IN TINA KONEC

ČETRTEK, 6. OKTOBER 2022, 19.00

DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, PRI DIDIJU

 

Sae Lee (Japonska) je ena najbolj iskanih kolaborativnih pianistk svoje generacije. Njena sposobnost subtilne interakcije z glasbeniki, izjemno obvladovanje instrumenta in vrhunski umetniški nivo bodo zagotovo navdušili tudi občinstvo Koncertnega cikla pri Didiju.

Po študiju na Univerzi Toho-Gakuen v Tokiu je z odliko diplomirala iz klavirja in komorne glasbe. Nastopa na odrih pomembnih festivalov in dogodkov. Za seboj ima solistične recitale in sodelovanja z orkestri ter komornimi zasedbami po Evropi in Japonski.

Miha Rogina, v reviji The Sax predstavljen kot »najboljši saksofonist današnje mlajše generacije«, slovi po inovativnih interpretacijah glasbenih del.

Sodeloval je z mnogimi vodilnimi glasbeniki ter nastopil na velikih mednarodnih koncertnih odrih širom Evrope, Azije, Amerike in Afrike.

Študij saksofona je z odliko končal na prestižnem CNSM de Paris, z odliko je zaključil tudi študij orkestrskega dirigiranja na Universität für Musik und Darstellende Kunst na Dunaju, zatem pa še študij zborovskega dirigiranja na isti inštituciji.

Kot dirigent je vodil več orkestrov. Kot solist nastopa s številnimi svetovno priznanimi orkestri, kot aktivni komorni glasbenik pa s pianistko Sae Lee kot Duo Kalypso.

 

Na uvodnem koncertu novega Koncertnega cikla pri Didiju bo s svojim ustvarjanjem sodelovala domačinka Tina Konec, ki je zaključila magistrski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani.

 

Sae Lee – klavir,

Miha Rogina – saksofon,

Tina Konec – slikarka.

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,

IG: @ckpslovenskekonjice.

Skip to content