Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Razstava: POGLED OD TUKAJ IN TAM – Natalija Juhart Brglez

9. novembra 2021 18:00 - 19:00

TOREK, 9. NOVEMBER 2021, 18.00

VELIKA GALERIJA DOMA KULTURE SLOVENSKE KONJICE

RAZSTAVA: POGLED OD TUKAJ IN TAM

NATALIJA JUHART BRGLEZ

 

Natalija Juhart Brglez (r. 1992) je leta 2018 z odliko zaključila magistrski študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru in leta 2019, prav tako z odliko, zaključila še magistrski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Za svoje delo je bila nagrajena z Rektorjevo nagrado Univerze v Mariboru, z Nagrado odličnosti za grafiko na Japonskem natečaju Utazu Art Award Biennale 2018, s Priznanjem Bienala slovenske grafike Otočec / Novo mesto, s Prešernovo nagrado ALUO UL 2017/2018 za cikel sedmih grafik posvečenih Benetkam, z Listino Primavera Galerije DLUM ter z nagrado Kuratorjev galerije DLUM.

Avtorica v svojih delih raziskuje prostor. Analizira ga kot vtis, ki ga prostor daje ob prisotnosti ali odsotnosti figure ter hkrati kot prostor napolnjen z množico detajlov, ki jih interpretira skozi natančno risbo. Prostoru namenoma lomi perspektivo, ki jo prilagaja kompoziciji in vsebini.

V glavnem dela v klasični grafični tehniki globokega tiska, jedkanici in akvatinti oziroma njuni kombinaciji. Hkrati ustvarja še šivane risbe, kjer z uporabo črne niti raziskuje različne kvalitete, ki jih ta ponuja. Zadnje leto se posveča risbi s flomastrom, njen motiv pa so arhitekturno urbanistične posebnosti Maribora, kjer umetnica trenutno živi in dela.

Njene nedavne samostojne razstave so Nagrajenke DLUM 2020 IN Nagrajenke Primavera 2019 v Galeriji DLUM, Originalna grafika v Galeriji Kambič in Galeriji KRKA, Repeticija v Izložbi umetnosti v Mariboru, V svetu umetniške grafike v Galeriji Srečišče, Hostel Celica v Ljubljani, Druga perspektiva v Galeriji Media Nox.

Sodelovala je na skupinskih razstavah Sosed sosedu v Sombotelu na Madžarskem, na 10. mednarodnem bienalu Bitola v Makedoniji, Utazu Art Award Biennale 2018 in 2020 v Utazu na Japonskem, na Obnovoletni razstavi DLUM’100 OLD, na 4. internacionalnem grafičnem trienalu v Beogradu v Srbiji, na razstavi Pet najnovejših grafičnih poetik v Galeriji ZDSLU v Ljubljani, 4X NEOBREMENJENO v Galeriji Equrna v Ljubljani, na razstavi Majski salon 2018 Grafika v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, in na razstavi Najmlajša originalna grafika v Dolenjskem muzeju v Novem mestu.

Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi ukrepi proti širitvi epidemije korona virusa na dan koncerta. To vključuje obveznosti in omejitve tako na strani organizatorja (omejitev obiskovalcev, zagotavljanje razdalje …) kot tudi udeležencev (PCT pogoj, uporaba maske …).
Obiskovalce prosimo, da spremljajo veljavne ukrepehttps://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37, FB in IG: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.

 

 

Podrobnosti

Datum:
9. novembra 2021
Ura:
18:00 - 19:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

Center za kulturne prireditve
Telefon:
+386 03 758 04 37
E-naslov:
info@ckpkonjice.si

Prizorišče

Velika galerija Doma kulture Slovenske Konjice
Mestni trg 4
Slovenske Konjice, 3210 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
03 785 04 37
Skip to content