Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pomladni koncertni cikel pri Didiju: Katarina Leskovar in Lea Orož

24. marca 2022 19:00 - 20:30

KATARINA LESKOVAR koncertira mednarodno kot solistka, komorna in orkestrska glasbenica in je prejemnica številnih mednarodnih nagrad. Je izvajalka, ki nenehno išče vzporednice med starim in novim, preteklostjo in sedanjostjo in zato deluje na različnih glasbenih področjih.
Koncertirala je na festivalih Varšavska jesen, Klangspuren Festival, Davos Festival, Carinthischer Sommer, Festival Ljubljana, New Music Forum Ljubljana, Festival Imago Sloveniae, Kammermusikfestival Hohenstaufen v dvoranah kot so Beethoven-Haus Bonn, Musikverein Vienna, Alte Oper Frankfurt, Semperoper Dresden, Cité Internationale des Arts Paris, The Concertgebouw Amsterdam, Cankarjev dom in Slovenska filharmonija. Leta 2019 je bila praktikantka v orkestru Basel Sinfonietta. Je tudi članica Mladinskega orkestra Gustava Mahlerja (GMJO), s katerim je igrala pod taktirko Herberta Blomstedta, Jonathana Notta in Christiana Thielemanna v okviru skupnega projekta s Staatskapelle Dresden. Katarina je kot solistka nastopila s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in sodelovala na mojstrskih tečajih s člani Ensembla Modern, Ivryjem Gitlisom, Wolfgangom Emanuelom Schmidtom, Torleifom Thedeenom, Wen-Sinn Yangom in drugimi. Kot članica klavirskega tria Rêverie je leta 2015 osvojila nagrado Grand Prize Virtuoso v Parizu.
Katarina je študirala v Gradcu in Dresdnu, trenutno pa zaključuje solistični magistrski študij na Univerzi za umetnost v Berlinu ter študij sodobne komorne glasbe v Baslu.
LEA OROŽ je profesionalna plesalka, ki je doštudirala 3-letno plesno akademijo v Londonu in tam trenutno tudi nadaljuje svojo plesno kariero. Zadnja štiri leta se zanima za projekte, ki združujejo sodobni ples in modo ter nastopila na raznih modnih projektih, kot so Hermés, Burberry, Roksanda Ilincic Women in Motion, Koibird Fashion Campaign in Buro Fashion Magazine.
V času svoje plesne kariere je Lea sodelovala z raznimi koreografi na različnih plesnih projektih, v TV serijah, kot so BBC serija Mood v režiji Dawn Shadforth ter s trenutno zelo uspešno in aktualno koreografinjo Holly Blakey. Sodeluje v prihajajočem kratkem plesnem filmu AMAMI (As I Am), v umetniški instalaciji Ritual v Soho Hiši pod vodstvom Hannah Marshall Art studia in v koreografiji Alexandre Green, v TV seriji Brave New World v koreografiji Maxine Doyle, na turneji Nightshifter s fizično gledališko družbo Temper Theatre, sodelovala pa je tudi v predstavi Family Portrait pri Kamienski Company ter pri predstavi Rigoletto v Royal Opera House.
Lea je zadnje mesece nastopala in snemala za prihajajoče oglase večjih televizijskih produkcij, kot so M&S (Marks and Spencer), Samsung in Nestlé. Trenutno se ukvarja tudi s koreografijo na raznih prihajajočih projektih, kot so dokumentarec Born of Violence, ter pri veliki samostojni razstavi Othered v galeriji Focal Point umetnice, producentke in aktivistke britansko-afriško-karibskega porekla Else James.
Po koncertu bo “pokoncertni” pogovor, ki ga bo vodil Luka Juhart, umetniški vodja Pomladnega koncertnega cikla pri Didiju.
Vstopnice: 12 EUR, učenci, dijaki in študentje: brezplačno.
Informacije in prodaja vstopnic: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37.

Podrobnosti

Datum:
24. marca 2022
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorija Dogodek:

Organizator

Center za kulturne prireditve
Telefon:
+386 03 758 04 37
E-naslov:
info@ckpkonjice.si

Prizorišče

Dom kulture Slovenske Konjice, dvorana
Mestni trg 4
Slovenske Konjice,
+ Google Map
Skip to content