Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poletni glasbeni večeri v Žički kartuziji: Vlado Kreslin & Mali bogovi

15. julija 2022 20:30 - 23:00

PETEK, 15. JULIJ 2022, 20.30

ŽIČKA KARTUZIJA

VLADO KRESLIN & MALI BOGOVI

Z glasbo je začel leta 1970 kot bobnar v lokalnem ansamblu Apollo. Naslednjih 10 let je kot pevec nastopal z bendi Špirit III,  Zodiac, Izvir, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu za tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je »odpiral« koncerte Roryja Gallagherja, R.E.M, Michaela Chapmana in dvakrat Boba Dylana.
Konec 80. let se je Vlado pričel glasbeno družiti z Beltinško bando, starejšimi godci iz rojstnih Beltinec. Posvetil se je ljudski godbi ter povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na Slovenskem. Ljudsko glasbo je približal mlajšim generacijam in opogumil ljudi, da so si upali spregovoriti v lastnem narečju. V začetku 90. let je postal del benda Mali bogovi. Z njim in Beltinško bando Kreslin še danes, tako na odrih kot tudi na nosilcih zvoka, združuje lokalno in globalno.
Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujim glasbeniki, preskakuje glasbene in državne meje ter ruši tabuje.

Izdal je že sedemindvajset  albumov z avtorsko glasbo, nekaj pesniških zbirk, nastopal v filmu in gledališču kot avtor glasbe in kot igralec. Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. Je prejemnik Ježkove nagrade za leto 2020. Je član Društva slovenskih pisateljev.

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.

Podrobnosti

Datum:
15. julija 2022
Ura:
20:30 - 23:00
Kategorija Dogodek:

Organizator

Center za kulturne prireditve
Telefon:
+386 03 758 04 37
E-naslov:
info@ckpkonjice.si

Prizorišče

Žička Kartuzija
Slovenia + Google Map
Skip to content