ACO ALEKSANDER BIŠĆEVIĆ IN ALBERTO PAGANI

ACO ALEKSANDER BIŠĆEVIĆ IN ALBERTO PAGANI

TOREK, 22. JANUAR 2023, 19.00

DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, PRI DIDIJU

 

Aco Bišćević je po študiju glasbene pedagogike na ljubljanski glasbeni akademiji magistriral na salzburškem Mozarteumu iz petja pri Elisabeth Wilke in Bredi Zakotnik ter čembala pri Wolfgangu Brunnerju. Njegova ljubezen do samospevov se je začela prav v Slovenj Gradcu, kjer je spoznal Bredo Zakotnik. Kot operni, koncertni pevec in član zbora sodeluje s številnimi najuglednejšimi dirigenti v opernih hišah in na festivalih po vsej Evropi. Med drugim je debitiral v milanski Scali, Komični operi v Berlinu, Prinzregententheatru v Münchnu, Innsbrucku, Ljubljani, na Salzburških letnih igrah, Trame Sonore Mantua, Styriarte v Gradcu, Valle d’Itria v Martini Franci, Kraljevi kapeli v Versaillu, Kraljevem kolidžu v Londonu in mnogih drugih krajih. Aco Bišćević je priznan in cenjen kot evangelist v Bachovih pasijonih po vsej Evropi.

Je ustanovitelj Akademskega pevskega zbora Aeternum Škofja Loka, ki ga je uspešno vodil in s katerim se je posvečal predvsem baročni glasbi.

Bišćević se posveča historični izvajalski praksi, kjer poje in sam sebe spremlja na klavirju in je eden redkih v svetu, ki mu to uspeva.

 

Alberto Pagani je mlad italijanski sodobni plesalec. Po študiju baleta v Sieni je nadaljeval s sodobnim plesom, ki ga je študiral v Rimu in Salzburgu. Študij plesa je zaključil na sloviti plesni akademiji za sodobni ples SEAD – Salzburg Experimental Academy of Dance.

Nastopal je v več produkcijah slavnostnih iger v Salzburgu in v drugih izjemnih produkcijah pod taktirko dirigentov, kot so Riccardo Muti, Marc Minkowski in Gianluca Capuano.

Sodeluje s slovitimi koreografi sodobne plesne scene, kot so Hillel Kogan, Paul Blackman in Christine Gouzelis, Michikazu Matsune.

 

Aco Aleksander Bišćević – petje, klavir,

Alberto Pagani – sodobni ples.

 

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,

IG: @ckpslovenskekonjice.

Skip to content