PREVETRAVANJA

V Splošni knjižnici Slovenske Konjice se boste imeli priložnost udeležiti odprtega prevetravanja različnih tem. Udeležba je brezplačna, predznanje ni potrebno, saj so skupine odprte za aktivno sodelujoče in vse, ki si želijo kaj o temi spoznati. Prevetravanja bodo potekala v skupini, v katero se boste morali pravočasno prijaviti, vodena pa bodo s strani poznavalcev področja tematike. Skupine bodo odprte za vse, ki jih tematika zanima in se jih dotika, saj so različna mnenja dobrodošla za dopolnjevanje in razširjanje tem. Od oktobra do aprila se bodo odpirale tri različne teme. V čitalnici knjižnice se bo skupina za posamezno temo družila štirikrat. Letno se bodo tematike menjevale. Prijave sprejemamo do predvidenega datuma oz. do zapolnitve skupine (max. 20 udeležencev).

ZGODOVINSKA PREVETRAVANJA (Zaključena!)
Mentorica: mag. Aleksandra Boldin
Prevetrile so se teme o konjiški zgodovini, njenih prebivalcih, bivališčih …

PRAVNA PREVETRAVANJA (Zaključena!)
Mentorica: Lidija Pratnemer
Prevetrile se se aktualne teme s pravnega področja: socialni transferji (varstveni dodatek, dodatek za pomoč in postrežbo …), dedovanje, oškodovanci v kazenskem postopku …

LITERARNA PREVETRAVANJA
Mentorji: knjižničarji
Po naprej začrtanem seznamu, bodo člani skupine na sproščen način debatirali o prebranem in si s tem širili svoja obzorja.

Vpis do 10. 2. 2017, oz do zapolnitve mest. Max. 20 udeležencev.