25.05.2017

Kresničke za najmlajše

 

  1. julij, ob 19. uri v parku Slovenske Konjice

MAJA FURMAN

Lokalna pisateljica nas bo skozi zgodbo, Deček in Zajcklošter popeljala v pravljični svet Žičke kartuzije.  Tim nekega dne na internetu zasledi nagradno vprašanje: Kje stoji najstarejša gostilna na Slovenskem? Med brskanjem za odgovorom spozna, da le-ta stoji ob Žički kartuziji v Dolini sv. Janeza. S straši se odpravi tja na nedeljsko kosilo in med razvalinami nekdanjega samostana spozna skrivnostnega dečka Filipa. Z njim začne skrivnostno in poučno pot po preteklosti življenja v samostanu …

 

  1. julij, ob 19. uri v parku Slovenske Konjice

BREDA PODBREŽNIK VUKMIR

Breda Podbrežnik Vukmir, dobri dve desetletji direktorica kamniške knjižnice. V soavtorstvu je izdala knjige s področja folklornega slovstva: Veronika z Malega gradu: kamniške pravljice in povedke, Čuden prečudež: folklorne in druge pripovedi iz Kamnika in okolice, Zlati hrib: pravljice in povedke iz Tunjic in okolice. Je soustanoviteljica Križnikovega pravljičnega festivala in pripovedovalka ljudskih pravljic na mnogih dogodkih. V Slovenskih Konjicah, bom slišali  pravljice, ki jih je pred več kot sto leti v Motniku zapisal Gašper Križnik, eden najpomembnejših zapisovalcev ljudskih pravljic in povedk.

 

  1. avgust, ob 19. uri v parku Slovenske Konjice

IRENA CERAR

Irena Cerar je urednica National Geographic Juniorja ter avtorica serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije. Je tudi pripovedovalka ljudskih pravljic,  najraje na prostem, v naravi. A kadar ne more biti zunaj, prinese pravljice o naravi kar s seboj. To bo storila tudi na sobotni poletni dan v Slovenskih Konjicah.

 

Informacije: Splošna knjižnica Slovenske Konjice (03 758 04 33/38) ali info@knjiznicakonjice.si.

 

Vstop prost.