04.06.2018

Sobotne pravljične Kresničke 2018

Večerne, brezplačne zgodbice za otroke v parku za Domom kulture Slovenske Konjice.

14. 7. 2018, 19:00
LILJANA KLEMENČIČ
Rodila se je na Ptuju, kjer živi še zdaj. Po ptujski Gimnaziji je absolvirala likovno vzgojo na tedanji Pedagoški akademiji. Iz šole jo je pot zanesla na mladinski oddelek tedanje Ljudske in študijske knjižnice Ptuj, kjer sedaj vodi mladinski oddelek. V tem času se je veliko izobraževala in postavila mnogo avtorskih projektov vezanih na literaturo, bibliopedagogiko in pravljičarstvo. Za svoje delo na bibliotekarskem področju je prejela najvišje strokovno priznanje (Čopovo diplomo) in najvišje občinsko kulturniško priznanje (oljenko). Liljana je oseba mnogih talentov. Piše recenzije otroškega in mladinskega leposlovja, je avtorica strokovnih člankov, članica uredništva revije Mentor, ob tem pa avtorica dveh slikanic Kurent in Kako je Evropa dobila ime.
Najljubše ji je pripovedovanje pravljic, tako za odrasle kot tudi za otroke in prav s tem se bo predstavila tudi v Slovenskih Konjicah.

28. 7. 2018, 19:00
MAJA FURMAN
Maja Furman večinoma ustvarja za otroke. Piše zgodbe in pravljice, ki jih objavlja v otroških literarnih revijah, kot sta Zmajček in Galeb. Pri založbi Ajda je izdala avtorski slikanici: Učilnica pod orehi in Deček in Zajcklošter. Pod okriljem svojega Pravljičnega gledališča Maje Furman izvaja pravljične nastope in avtorske pripovedne predstavice. Včasih se znajte tudi v vlogi urednice in novinarke. Maja vodi literarne večere, različne pogovorne večere in različne prireditve, izvaja tudi literarne delavnice za osnovnošolce itd. Študirala je primerjalno književnost in je po izobrazbi je univ. dipl. literarna komparativistka.
Na Kresničkah se bo predstavila kot pripovedovalka zgodbic, ter kot vila Kresnička, ki bo spremljala vse Kresničke.

11. 8. 2018, 19:00
MARIKA MIHELČIČ
Rodila se je v povojnem času v Zrečah, kjer je v topli leseni hiši preživljala otroštvo. Otroštvo je bilo zapolnjeno z igrami, raziskovanjem in zgodbami. Rada je prisluhnila tistim, ki so ji znali pripovedovati zgodbe o pohorskih škratih in nenavadnih bitjih. Tudi njena poklicna pot po končanem študiju v Zagrebu je bila usmerjena v besede, govor, razvijanje besednjaka.
Prve pravljice so nastale po potrebi, namenjene njenim malčkom za preganjanje joka iz postelje. Kasneje se je pravljicam lahko posvetila ob odhodu v pokoj. Na pobudo njenih nečakov, njenih otrok in vnučkov so doslej izšle otroške knjige: Pikapolonica Lili, Maj in vetrčki, Metla pometačka in Pravljice na gumbke. Marinka sedaj živi v Ljubljani, največ pa piše v tišini gozda Martuljka z mislimi v Zrečah. Z eno izmed pravljic, se bo predstavila tudi v Slovenskih Konjicah.

Informacije: Splošna knjižnica Slov. Konjice, 03 758 04 33.