27.10.2017

Jazzva - koncert

Četrtek, 23. november 2017, ob 19.00

Dom kulture Slovenske Konjice, dvorana, 

JAZZVA

koncert

 

Verjetno ni skrivnost, da v Jazzvi radi kuhajo dobro glasbo. Glede sestavin pa so malo skrivnostni. Kar nam lahko zaupajo, je, da vedno dodajajo sestavine po pravljičnih številih. Sedmica jim je všeč. Če zadaneš sedmico na Lotu, si vesel. Nekoč je bilo veličastnih sedem, pa sedem kozličkov, sedem palčkov, tudi lestvica ima sedem tonov. In še bi lahko naštevali. V Jazzvi zgodbe piše sedem osebnosti in sedem glasov. Povsem različnih, a med seboj povsem zlitih.

Jazzva je z leti razvila prepoznaven glasbeni izraz, ki se ne želi omejevati le na en glasbeni slog. Segajo po komercialni glasbi, rocku, jazzu, pa tudi po ljudski in včasih celo klasični glasbi. To jim daje izvajalsko širino in hkrati predstavlja izziv, da kar najbolj dovršeno predstavijo širok spekter glasbenih stilov in izrazov. Vso glasbo, od slovenskih zimzelenih popevk, jazzovskih melodij, do najnovejših pop hitov, izvedejo izključno z glasovi, brez spremljave inštrumentov.

 

Ena izmed glavnih kvalitet Jazzve je nedvomno glasovna zlitost, univerzalnost in prepričljiva interpretacija. Jazzvin nastop vas ne bo pustil hladnih. Zgodbe pripovedujejo predano in prepričljivo, pa naj bodo v živahnih ritmih ali otožnih melodijah, naj bodo nagajive ali povsem resne. Na koncertih vedno poskrbijo za pravo kombinacijo tehničnega znanja, profesionalnosti, humorja in sproščenosti ter ščepca spogledovanja s publiko.