Abonma Komedije 2017/2018

PREDSTAVE

Četrtek, 26. oktober 2017, 19:00

ŠE VEDNO MAME
Siti teater BTC

Sedem let, ena kriza, dva bivša in trije novi, da o kilah niti ne govorimo. Ampak mame so še vedno mame. Mulčki so zrasli v mule in mulce, njihove mame pa najdejo čas – sicer komaj in stežka –, da se dobijo vsaj enkrat tedensko. Ampak ne tako, kot smo jih vajeni, ležerno, v oblakih dima, čvek sem, drink tja … ne, ne, tokrat gre zares. Pripravljajo se na glasbeno-plesno točko v okviru dobrodelnega koncerta…

 Igrajo: Vesna Pernarčič, Vesna Slapar/Mojca Fatur, Tijana Zinajič/Leja Jurišin, Nina Valič/Barbara Medvešček, Ana Urbanc/Gorka Berden.

Režija: Uroš Furšt.

Foto: arhiv Siti teater BTC

 

Torek, 28. november 2017, 19:00
MA OŠTJA, ČUJ

V humornem prepletu primorsko – štajerskih odnosov med zakonci, prijatelji in sodelavci, tako doma, kot na delu in raznih drugih prizoriščih, bomo vstopili v življenjsko zgodbo, z nežno hudomušno distanco, ki za povrh vsebuje še kakšno lepo misel.
Pričakujte vsega po malem, od dveh igralk, v mnogih likih, ob spremljavi primorske in štajerske melodije.
Igrata: Mojca Partljič in Nataša Tič Ralijan

Režija:  Nataša Tič Ralijan

Foto: arhiv Mojca Partljič in Nataša Tič Ralijan

 

Četrtek, 18. januar 2018, 19:00
MOŠKI BRLOG
SLG Celje

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto zabiti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Ji svetovati, kateri odtenek iste bluze ali hlač naj si kupi, ali naj se odloči za čevlje z zaponko ali brez. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra, svoj brlog, kjer se počutijo varne in lahko počnejo »moške« stvari, medtem ko njihove žene šopingirajo do nezavesti.

Režija: Sandi Lopičič

Igralska zasedba bo objavljena naknadno.

Foto: arhiv SLG Celje

 

Četrtek, 22. februar 2018, 19:00

SEDEM LET SKOMIN

Mestno gledališče Ljubljansko

Izvrstna igralska ekipa sledi znani filmski zgodbi, v kateri se je proslavila Marilyn Monroe: Richard je po sedmih letih družinskega življenja prvič sam, kajti boljša polovica in potomstvo sta morala na počitnice brez njega. Iz šarmantnega žrebca kajpada buhnejo vse njegove skomine po nevezanem življenju. Takrat pa nanj skoraj pade lonec, in sicer ravno iz rok privlačne, sramežljivo spogledljive podeželanke, ki v času dopustov skrbi za sosedovo stanovanje. Naključno srečanje se po prvem klepetu nadaljuje z romantično večerjo, toda nič ne kaže, da se lahko zgodi še kaj več. Ali pač?

Igrajo: Sebastian Cavazza, Mojca Funkl/Anja Drnovšek k. g., Ajda Smrekar, Gregor Čušin, Gregor Gruden

Režija: Primož Ekart

 

Foto: Peter Uhan

 

Četrtek, 15. marec 2018, 19:00

TI NORI TENORJI

Šentjakobsko gledališče

Ti nori tenorji je vrhunska, mojstrsko napisana in spretno prevedena komedija zmešnjav, polna duhovite in iskrive situacijske in besedne komike. Vsebina se vrti okrog gostovanja slavnega in priljubljenega tenorista svetovnega slovesa Tita Merellija, ki ga oboževalci ljubkovalno naslavljajo tudi Il Stupendo. Vodstvo opere, osebje prestižnega hotela in celotno mesto nestrpno pričakujejo njegov prihod. Direktor opere ga pričakuje predvsem kot odrešenika in rešitelja zavožene sezone, njegovi oboževalci, v prvi vrsti hotelski gospodinjec, hči direktorja opere, predsednica sveta opere in sopranistka Diana pa si želijo bližnjega srečanja z njim. Toda stvari niso tako enostavne, kot so videti na prvi pogled!

Igrajo: Žiga Sedmak, Maja Jaklin /Laura Ivančič, Leopold Pungerčar, Tito Merelli, Damijan Perne, Katarina Batagelj, Marko Skok, Urška Koželj, Tatjana Rebolj.

Režija: Gojmir Lešnjak – Gojc

Foto: Lenart Zore

 

Spoštovani abonenti KOMEDIJ!
Obveščamo vas, da je zadnja abonmajska predstava TOTALNO KATASTROFALNA VEČERJA prestavljena na četrtek, 31. maja 2018, ob 19. uri. Hvala za razumevanje!
Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.

TOTALNO KATASTROFALNA VEČERJA

Gledališče Koper

Idilična  hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo.

Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek in Gorazd Žilavec.
Režija: Samo M. Strelec

Foto: Jaka Varmuž

 

Cene abonmaja: 75, 60, 50 EUR.

Vstopnice posameznih predstav izven: 15 EUR.

Informacije: Center za kulturne prireditve 03 758 04 37.

Pridržujemo si pravico do spremembe posameznih predstav!