Abonma Komedije 2018/19

Vpis abonmajev za sezono 2018/19!
Vplačila abonmajev bodo potekala v pisarni
Centra za kulturne prireditve Slovenske Konjice,
Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice.

Urnik vpisovanja:
DOSEDANJI ABONENTI:
1.–8. OKTOBER 2018
V tem času si lahko zagotovite svoje dosedanje
sedeže. Pri kasnejšem vpisu vam tega ne
moremo zagotoviti.

NOVI ABONENTI:
10.–17. OKTOBER 2018
pon., tor., in čet. od 8.00–11.00 in 12.00–15.00,
sre. od 8.00–11.00 do 12.00–15.30,
pet. od 8.00–11.00 do 12.00–14.00.

ABONMAJSKA VSTOPNICA
1–10 vrsta, 75,00 EUR,
11–14 vrsta, 60,00 EUR,
dodatni sedeži, 50,00 EUR,
balkon 1 vrsta, 50,00 EUR,
balkon 2–4 vrsta, 60,00 EUR.

Informacije: Center za kulturne prireditve
03 758 04 37, 041 423 654,
FB: Center za kulturne prireditve in
www.knjiznica-slovenskekonjice.si.

PREDSTAVE:
ČETRTEK, 18. OKTOBER 2018, 19.00
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
ČAKALNICA
SITI TEATER

Rifle in Lado se znajdeta na koncu tunela v čakalnici za odhod v onostranstvo. V Čakalnici čas ni več dimenzija, ni novinarjev, in medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije. Dobrodošli v svet po smrti, v katerem sta naša junaka prisiljena razgaliti svoji komedijantski duši. Priče smo soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta med seboj skrivnostno povezani. Na odru se o tako smrtno resnih stvareh še nikoli ni govorilo tako drzno in smešno. Pripravite se na napet fantazijski večer, poln presenečenj in smeha, ki si ga boste zapomnili do konca – in še dlje!
Smrtno resna komedija za dva resnična zvezdnika, ki nikakor ne počivata v miru.
Režija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst.
Igrata: Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar.
Video projekcija: igralec: Branko Šturbej, posebni gost: Janez Bončina Benč.

ČETRTEK, 15. NOVEMBER 2018, 19.00
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
I ❤ NJOFRA
MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ

80. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik.
V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: – Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca. Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer. In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra? Aha, to je Franjo!
Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti.

Režija, prevod in scenografija: Samo M. Strelec.
Videoprojekcija: Sandi Žuran.
Igrata: Gojmir Lešnjak Gojc, Vlado Novak.

24. JANUAR 2019, 19.00
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
BRADE
SITI TEATER

A poznate tistega? Pridejo v bekstejž Gorenc, Bosanc in tip iz neke štajerske vukojebine … Ne, ne poznate! Ker se še ni zgodilo. Razen na odru v uspešnici Brade!
Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant v novem šovu ob obilju svežih šal prinašajo tudi ekskluzivni vpogled v zakulisje stendap scene. Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi bodo le nekatere izmed tem, ki se jih bo dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije.
Najbolj kosmata komedija BRADE ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi brez dlake (zgolj) na jeziku. Pripravite se na zabavno mešanico skečev in stendapa, kot jih do sedaj na področju nekdanje Avstro-Ogrske še nismo videli!

Avtorji in igralci: Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerković, Gašper Bergant.

ČETRTEK, 21. FEBRUAR 2019, 19.00 – ODPOVEDANA!
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
NORČIJE V SPALNICAH
GLEDALIŠČE KOPER

Dogajanje komedije, ki jo je britanski komediograf Alan Ayckbourn napisal sredi sedemdesetih let minulega stoletja kot odgovor na plehke farse, v katerih je pomembno le to, kdo komu greje posteljo in kako je prišel vanjo, avtor umešča v tri zakonske spalnice, v katerih izmenjaje ali hkrati srečujemo štiri (zakonske) pare na različnih stopnjah skupnega življenja. Čeprav se zdi, da je najstarejši par po številnih letih zakona uigran, se izkaže, da je prav tako disfukcionalen kot odnos mlajšimi pari; s čimer pa komedija, ki z naslovom aludira na posteljne aktivnosti v domačih spalnicah, odpira globlja vprašanja o partnerskih odnosih: Se res poznamo? Znamo prisluhniti drug drugemu? Kaj lahko pričakujemo od partnerja? Kaj mu lahko damo in kaj od njega v resnici dobimo?
Režija: Katja Pegan.
Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec, Maša Grošelj, Blaž Popovski / Matic Valič, Tjaša Hrovat.

ČETRTEK, 21. MAREC 2019, 19.00
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
ZGODOVINA SELFI BUTLA

ČETRTEK, 18. APRIL 2019, 19.00
DOM KULTURE SLOVENSKE KONJICE, DVORANA
RESNICA
SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE TRST

Zgodba v tej urbani komediji je res zelo vznemirljiva. Tako kot je lahko vožnja po zelo vijugasti cesti čez alpski prelaz, kjer nikoli ne veš kaj bo za naslednjim ovinkom. Ali je potrebno vedno govoriti le resnico? Ali se je bolje kdaj pa kdaj zateči v laž, da bi srečno prišli skozi zapleteni labirint partnerskih odnosov?
Dva para se v komediji zapletata v zrcalno igro prikritih resnic in odkritih laži, da bi uspešno prebrodila nezvestobo v trikotniku, kjer sta mož in ljubimec iste ženske tudi najboljša prijatelja.

Režija: Alen Jelen.
Igrajo: Vladimir Jurc, Tina Gunzek, Danijel Malalan / Primož Forte, Lučka Počkaj.

Cene abonmaja: 75, 60, 50 EUR.
Vstopnice posameznih predstav: 15 EUR.
Informacije: Center za kulturne prireditve, 03 758 04 37,
FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice.