Galerija Riemer 

V obnoveljeni meščanski hiši v osrčju starega mestnega jedra v slovenskih Konjicah domuje Mestna galerija Riemer. V njej je na ogled stalna zbirka konjiškega podjetnika Franca Riemerja.

V stalni zbirki si lahko ogledate slikarska dela od zgodnje renesanse do danes. Na dvesto kvadratnih metrih je na ogled več kot sedemdeset slikarskih del (tihožitja, krajine, portreti) svetovno znanih domačih in tujih avtorjev. Najstarejša slika izvira iz 15. stoletja. Najdragocenejša slika je slika Beneške šole Leonarda da Vincia. Galerijo pa krasijo tudi dela umetnikov kot so Cezanne, Klimt, Rodin, Modigliani, Velasquez, avtoportret Ivane Kobilice, Tisnikarja, risbe Riharda Jakopiča …

Posebna zbirateljska strast Franca Riemerja pa je starinsko pohištvo. Najlepši kos je dvesto let star Beli slon iz gradu MaraMare in sekretar s skritim predalčkom, nekoč v lasti slovenskega pesnika Otona Župančiča. Mestna galerija, ki ni prodajnega značaja, je na ogled vsakemu, ki ga zanimajo dela starih mojstrov ali sodobnih umetnikov.

REIMERGALERY

RIEMER2

RIEMER3